Graskaasdag 3 juni 2017

graskaasdag 2017

De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Op deze feestelijke dag worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Een hele belevenis! En de hele stad viert mee.

lees meer

Opbrengst graskaasveiing 2017 naar drie goede doelen

Zal de opbrengst van de veiling net zo indrukwekkend zijn als vorig jaar? Dat zou mooi zijn voor de drie goede doelen die dit jaar zijn geselecteerd: de opbrengst van de grote graskaas wordt verdeeld onder stichting World Servants en Het Kaaspakhuis dat op 20 mei in Woerden geopend werd. De opbrengst van de eerste graskaas komt ten goede aan de expositie Kaas in kunst van Stadsmuseum Woerden.

lees meer

Kaasmarkt in Woerden

Traditionele kaasmarkt in Woerden, dit jaar elke zaterdag tot 19 augustus

Iedere zaterdag tot 19 augustus is er van 9.00 - 17.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt op het Kerkplein in Stadshart Woerden.

lees meer

Sfeerimpressie Graskaasdag 2016

Winnaars van de kaasveiling op de Graskaasdag 2015 Gemeente Woerden

De Graskaasdag van 2016 was weer een heus kaasfeest. RPL Woerden maakte een vrolijke videocompilatie van deze dag, met de veiling van de grote graskaas in de hoofdrol.

lees meer

Graskaas 2016 voor het Van der Wel-IJff Fonds

Van der Wel-IJff Fonds haalt graskaas 2016 binnen

Tijdens de graskaasdag 2016 kwam na een spannende veiling de grote graskaas van 125 kg in handen van het Van der Wel-IJff Fonds. De opbrengst van deze veiling was maar liefst € 23.000. Goed nieuws voor de goede doelen Heifer en de Voedselbanken van Woerden en Bodegraven, aan wie dit geld ten goede kwam.

Voedselbanken Woerden en Bodegraven krijgen kaas

Van het deel van de opbrengst van veiling van de grote graskaas dat bestemd is voor de Voedselbanken van Woerden en Bodegraven, zorgt het ACW ervoor dat alle gezinnen elke twee weken een pond kaas in hun voedselpakket hebben. En omdat er slim wordt ingekocht, loopt deze actie nog heel 2017 door!

 

Stichting Heifer zet zuivelproject op in Malawi

Ook Heifer is blij met de hoge opbrengst van de veiling. Zij zetten het geld in voor het opzetten van een zuivelproject met drachtige koeien in Malawi.


Delen:

Houd mij op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!