Graskaasdag 2 juni 2018

graskaasdag 2018

De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Op deze feestelijke dag worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Een hele belevenis! En de hele stad viert mee.

lees meer

Opbrengst graskaasveiling naar drie goede doelen

Elk jaar gaat de opbrengst van de graskaasveiling naar goede doelen. Naast de beroemde grote graskaas van minstens 125 kg, wordt ook een kleinere kaas geveild. Stichting De Meerpaal en World Servants zijn dit jaar geselecteerd om hun deel van de opbrengst van de grote kaas te ontvangen. De opbrengst van de kleinere versie gaat naar Het Klooster.

lees meer

Treur kaas winnaar graskaas 2017

De firma Treur Kaas werd in 2017 eigenaar van de zo'n 150 kilo wegende graskaas. De kaas zal met toewijding worden bewaard en verzorgd in het nieuwe pakhuis. Daan Treur vertelt...

lees meer

Kaasmarkt in Woerden

Traditionele kaasmarkt in Woerden, dit jaar elke zaterdag tot 25 augustus

Iedere zaterdag tot 25 augustus is er van 9.00 - 17.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt op het Kerkplein in Stadshart Woerden.

lees meer

Graskaas 2016 voor het Van der Wel-IJff Fonds

Van der Wel-IJff Fonds haalt graskaas 2016 binnen

Tijdens de graskaasdag 2016 kwam na een spannende veiling de grote graskaas van 125 kg in handen van het Van der Wel-IJff Fonds. De opbrengst van deze veiling was maar liefst € 23.000. Goed nieuws voor de goede doelen Heifer en de Voedselbanken van Woerden en Bodegraven, aan wie dit geld ten goede kwam.

Voedselbanken Woerden en Bodegraven krijgen kaas

Van het deel van de opbrengst van veiling van de grote graskaas dat bestemd is voor de Voedselbanken van Woerden en Bodegraven, zorgt het ACW ervoor dat alle gezinnen elke twee weken een pond kaas in hun voedselpakket hebben. En omdat er slim wordt ingekocht, loopt deze actie nog heel 2017 door!

 

Stichting Heifer zet zuivelproject op in Malawi

Ook Heifer is blij met de hoge opbrengst van de veiling. Zij zetten het geld in voor het opzetten van een zuivelproject met drachtige koeien in Malawi.


Delen:

Houd mij op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!