Graskaasdag 2 juni 2018

graskaasdag 2018

De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Op deze feestelijke dag worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Een hele belevenis! En de hele stad viert mee.

lees meer

Opbrengst graskaasveiling naar drie goede doelen

Elk jaar gaat de opbrengst van de graskaasveiling naar goede doelen. Naast de beroemde grote graskaas van minstens 125 kg, wordt ook een kleinere kaas geveild. Stichting De Meerpaal en World Servants zijn dit jaar geselecteerd om hun deel van de opbrengst van de grote kaas te ontvangen. De opbrengst van de kleinere versie gaat naar Het Klooster.

lees meer

Treur kaas winnaar graskaas 2017

De firma Treur Kaas werd in 2017 eigenaar van de zo'n 150 kilo wegende graskaas. De kaas zal met toewijding worden bewaard en verzorgd in het nieuwe pakhuis. Daan Treur vertelt...

lees meer

Kaasmarkt in Woerden

Traditionele kaasmarkt in Woerden, dit jaar elke zaterdag tot 25 augustus

Iedere zaterdag tot 25 augustus is er van 9.00 - 17.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt op het Kerkplein in Stadshart Woerden.

lees meer

Heifer biedt 1.000 gezinnen een gezonde melkkoe

Een deel van de opbrengst van de veiling van de grote graskaas van 2016 kwam ten goede aan Stichting Heifer Nederland. Zij investeerden dit bedrag in een zuivelproject in Malawi, om de leefomstandigheden van duizend gezinnen te verbeteren.

 

 

Uit het projectrapport:

Dit zuivelproject heeft tot doel de levensomstandigheden van 1.000 vrouwen en hun gezinnen in het Thyolo district in Malawi te verbeteren. Het project richt zich op het duurzaam verbeteren van hun inkomen en voedingspatroon en zal de gezinnen weerbaarder maken tegen de nadelige effecten van klimaatverandering. Melkveehouderij biedt daarvoor veel kansen.

Met een sterk melkras en praktijkgerichte veehouderij- en landbouwtrainingen stijgt de melkproductie tot 15 liter per dag per koe. De verkoop van de melk levert een extra inkomen op; daarnaast heeft de consumptie van melk een positief effect op voeding en gezondheid.
Om watertekorten en de negatieve gevolgen van klimaatverandering te beperken worden er waterputten geslagen en leren boeren klimaatslimme landbouwtechnieken toe te passen.

De sterke focus op vrouwen en hun groepen moet er voor zorgen dat vrouwen een belangrijkere rol spelen in de zuivelketen, meer leiderschapsposities vervullen in hun gemeenschap en dat er meer gelijkheid ontstaat binnen gezinnen. 

Meer informatie leest u in het complete rapport.

 

 


Delen:

Houd mij op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!