Graskaasdag 3 juni 2017

graskaasdag 2017

De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Op deze feestelijke dag worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Een hele belevenis! En de hele stad viert mee.

lees meer

Opbrengst graskaasveiing 2017 naar drie goede doelen

Zal de opbrengst van de veiling net zo indrukwekkend zijn als vorig jaar? Dat zou mooi zijn voor de drie goede doelen die dit jaar zijn geselecteerd: de opbrengst van de grote graskaas wordt verdeeld onder stichting World Servants en Het Kaaspakhuis dat op 20 mei in Woerden geopend werd. De opbrengst van de eerste graskaas komt ten goede aan de expositie Kaas in kunst van Stadsmuseum Woerden.

lees meer

Kaasmarkt in Woerden

Traditionele kaasmarkt in Woerden, dit jaar elke zaterdag tot 19 augustus

Iedere zaterdag tot 19 augustus is er van 9.00 - 17.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt op het Kerkplein in Stadshart Woerden.

lees meer

Sfeerimpressie Graskaasdag 2016

Winnaars van de kaasveiling op de Graskaasdag 2015 Gemeente Woerden

De Graskaasdag van 2016 was weer een heus kaasfeest. RPL Woerden maakte een vrolijke videocompilatie van deze dag, met de veiling van de grote graskaas in de hoofdrol.

lees meer

Heifer biedt 1.000 gezinnen een gezonde melkkoe

Een deel van de opbrengst van de veiling van de grote graskaas van 2016 kwam ten goede aan Stichting Heifer Nederland. Zij investeerden dit bedrag in een zuivelproject in Malawi, om de leefomstandigheden van duizend gezinnen te verbeteren.

 

 

Uit het projectrapport:

Dit zuivelproject heeft tot doel de levensomstandigheden van 1.000 vrouwen en hun gezinnen in het Thyolo district in Malawi te verbeteren. Het project richt zich op het duurzaam verbeteren van hun inkomen en voedingspatroon en zal de gezinnen weerbaarder maken tegen de nadelige effecten van klimaatverandering. Melkveehouderij biedt daarvoor veel kansen.

Met een sterk melkras en praktijkgerichte veehouderij- en landbouwtrainingen stijgt de melkproductie tot 15 liter per dag per koe. De verkoop van de melk levert een extra inkomen op; daarnaast heeft de consumptie van melk een positief effect op voeding en gezondheid.
Om watertekorten en de negatieve gevolgen van klimaatverandering te beperken worden er waterputten geslagen en leren boeren klimaatslimme landbouwtechnieken toe te passen.

De sterke focus op vrouwen en hun groepen moet er voor zorgen dat vrouwen een belangrijkere rol spelen in de zuivelketen, meer leiderschapsposities vervullen in hun gemeenschap en dat er meer gelijkheid ontstaat binnen gezinnen. 

Meer informatie leest u in het complete rapport.

 

 


Delen:

Houd mij op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!