Graskaasdag 3 juni 2017

graskaasdag 2017

De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Op deze feestelijke dag worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Een hele belevenis! En de hele stad viert mee.

lees meer

Opbrengst graskaasveiing 2017 naar drie goede doelen

Zal de opbrengst van de veiling net zo indrukwekkend zijn als vorig jaar? Dat zou mooi zijn voor de drie goede doelen die dit jaar zijn geselecteerd: de opbrengst van de grote graskaas wordt verdeeld onder stichting World Servants en Het Kaaspakhuis dat op 20 mei in Woerden geopend werd. De opbrengst van de eerste graskaas komt ten goede aan de expositie Kaas in kunst van Stadsmuseum Woerden.

lees meer

Kaasmarkt in Woerden

Traditionele kaasmarkt in Woerden, dit jaar elke zaterdag tot 19 augustus

Iedere zaterdag tot 19 augustus is er van 9.00 - 17.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt op het Kerkplein in Stadshart Woerden.

lees meer

Sfeerimpressie Graskaasdag 2016

Winnaars van de kaasveiling op de Graskaasdag 2015 Gemeente Woerden

De Graskaasdag van 2016 was weer een heus kaasfeest. RPL Woerden maakte een vrolijke videocompilatie van deze dag, met de veiling van de grote graskaas in de hoofdrol.

lees meer

Jos van Riet gekroond tot Kaaskoning van Woerden

Jos van Riet gekroond tot kaaskoning

Oud-handelaar en kaasexpert Jos van Riet werd tijdens een feestelijke bijeenkomst gekroond tot Kaaskoning van Woerden en omstreken. Hij ontving deze eretitel omdat hij zich op geheel eigen wijze hard maakt voor dit oerhollandse product in binnen- en buitenland.

Van Riet bracht drie boeken uit over kaas, en vertegenwoordigt Woerden en kaas in het hele land. Hij is betrokken bij kaaskeuringen,  de organisatie van de graskaasdag, het Kaas Experience Centrum en de Kaas academie.

De jury, bestaande uit burgemeester Molkenboer, de Hollandse Kaaskoning van 2015, Jan de Goey en Woerdenaar Pieter Jan Datema prees hem dan ook om zijn verdiensten voor de kaaswereld.

 


Delen:

Houd mij op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!