Graskaasdag 2 juni 2018

graskaasdag 2018

De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Op deze feestelijke dag worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Een hele belevenis! En de hele stad viert mee.

lees meer

Opbrengst graskaasveiling naar drie goede doelen

Elk jaar gaat de opbrengst van de graskaasveiling naar goede doelen. Naast de beroemde grote graskaas van minstens 125 kg, wordt ook een kleinere kaas geveild. Stichting De Meerpaal en World Servants zijn dit jaar geselecteerd om hun deel van de opbrengst van de grote kaas te ontvangen. De opbrengst van de kleinere versie gaat naar Het Klooster.

lees meer

Treur kaas winnaar graskaas 2017

De firma Treur Kaas werd in 2017 eigenaar van de zo'n 150 kilo wegende graskaas. De kaas zal met toewijding worden bewaard en verzorgd in het nieuwe pakhuis. Daan Treur vertelt...

lees meer

Kaasmarkt in Woerden

Traditionele kaasmarkt in Woerden, dit jaar elke zaterdag tot 25 augustus

Iedere zaterdag tot 25 augustus is er van 9.00 - 17.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt op het Kerkplein in Stadshart Woerden.

lees meer

Jos van Riet gekroond tot Kaaskoning van Woerden

Jos van Riet gekroond tot kaaskoning

Oud-handelaar en kaasexpert Jos van Riet werd tijdens een feestelijke bijeenkomst gekroond tot Kaaskoning van Woerden en omstreken. Hij ontving deze eretitel omdat hij zich op geheel eigen wijze hard maakt voor dit oerhollandse product in binnen- en buitenland.

Van Riet bracht drie boeken uit over kaas, en vertegenwoordigt Woerden en kaas in het hele land. Hij is betrokken bij kaaskeuringen,  de organisatie van de graskaasdag, het Kaas Experience Centrum en de Kaas academie.

De jury, bestaande uit burgemeester Molkenboer, de Hollandse Kaaskoning van 2015, Jan de Goey en Woerdenaar Pieter Jan Datema prees hem dan ook om zijn verdiensten voor de kaaswereld.

 


Delen:

Houd mij op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!