Graskaasdag 1 juni 2019

graskaasdag 2019

De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Op deze feestelijke dag worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Een hele belevenis! En de hele stad viert mee.

lees meer

Opbrengst graskaasveiling naar goede doelen

Elk jaar gaat de opbrengst van de graskaasveiling naar goede doelen. Naast de beroemde grote graskaas van minstens 125 kg, wordt ook een kleinere kaas geveild. Stichting Leergeld Groene Hart en Het Prinses Máxima Centrum zijn dit jaar geselecteerd om hun deel van de opbrengst van de grote kaas te ontvangen.

lees meer

Kaasmarkt in Woerden

Traditionele kaasmarkt in Woerden, dit jaar elke zaterdag tot 25 augustus

Iedere zaterdag tot en met 31 augustus is er van 11.00 - 13.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt op het Kerkplein in Stadshart Woerden.

lees meer

'Kaasfilm' te bewonderen in Kaaspakhuis

Premiere Kaasfilm, mede gefinancierd door opbrengst graskaasveiling

In 2017 ging een gedeelte van de opbrengst van de graskaas op de veiling naar het toen net geopende Kaaspakhuis, waar een heuse Kaas Experience wordt aangeboden. Het geld kwam ten goede aan de productie van een professionele film over kaas.

De film laat aan bezoekers van de Kaas Experience aan de Emmakade de wereld van de kaas zien. Aan het begin van de tour door het historische kaaspakhuis vertelt de film het verhaal van Kaas in Nederland. Dit gebeurt vanuit een modern en traditioneel perspectief.

Bron: Woerden TV

 


Delen:

Houd mij op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!