Graskaasdag 2 juni 2018

graskaasdag 2018

De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Op deze feestelijke dag worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Een hele belevenis! En de hele stad viert mee.

lees meer

Opbrengst graskaasveiling naar drie goede doelen

Elk jaar gaat de opbrengst van de graskaasveiling naar goede doelen. Naast de beroemde grote graskaas van minstens 125 kg, wordt ook een kleinere kaas geveild. Stichting De Meerpaal en World Servants zijn dit jaar geselecteerd om hun deel van de opbrengst van de grote kaas te ontvangen. De opbrengst van de kleinere versie gaat naar Het Klooster.

lees meer

Treur kaas winnaar graskaas 2017

De firma Treur Kaas werd in 2017 eigenaar van de zo'n 150 kilo wegende graskaas. De kaas zal met toewijding worden bewaard en verzorgd in het nieuwe pakhuis. Daan Treur vertelt...

lees meer

Kaasmarkt in Woerden

Traditionele kaasmarkt in Woerden, dit jaar elke zaterdag tot 25 augustus

Iedere zaterdag tot 25 augustus is er van 9.00 - 17.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt op het Kerkplein in Stadshart Woerden.

lees meer

'Kaasfilm' te bewonderen in Kaaspakhuis

Premiere Kaasfilm, mede gefinancierd door opbrengst graskaasveiling

In 2017 ging een gedeelte van de opbrengst van de graskaas op de veiling naar het toen net geopende Kaaspakhuis, waar een heuse Kaas Experience wordt aangeboden. Het geld kwam ten goede aan de productie van een professionele film over kaas. Deze film is op 21 april jl. in premiere gegaan.

De film laat aan bezoekers van de Kaas Experience aan de Emmakade de wereld van de kaas zien. Aan het begin van de tour door het historische kaaspakhuis vertelt de film het verhaal van Kaas in Nederland. Dit gebeurt vanuit een modern en traditioneel perspectief.

Bron: Woerden TV

 


Delen:

Houd mij op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!