Graskaasdag 3 juni 2017

graskaasdag 2017

De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Op deze feestelijke dag worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Een hele belevenis! En de hele stad viert mee.

lees meer

Opbrengst graskaasveiing 2017 naar drie goede doelen

Zal de opbrengst van de veiling net zo indrukwekkend zijn als vorig jaar? Dat zou mooi zijn voor de drie goede doelen die dit jaar zijn geselecteerd: de opbrengst van de grote graskaas wordt verdeeld onder stichting World Servants en Het Kaaspakhuis dat op 20 mei in Woerden geopend werd. De opbrengst van de eerste graskaas komt ten goede aan de expositie Kaas in kunst van Stadsmuseum Woerden.

lees meer

Sfeerimpressie Graskaasdag 2016

Winnaars van de kaasveiling op de Graskaasdag 2015 Gemeente Woerden

De Graskaasdag van 2016 was weer een heus kaasfeest. RPL Woerden maakte een vrolijke videocompilatie van deze dag, met de veiling van de grote graskaas in de hoofdrol.

lees meer

Kaasmarkt in Woerden

Traditionele kaasmarkt in Woerden, dit jaar elke zaterdag tot 19 augustus

Iedere zaterdag tot 19 augustus is er van 9.00 - 17.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt op het Kerkplein in Stadshart Woerden.

Natuurlijk kunt u hier uw heerlijke stuk (boeren)kaas kopen, maar er is nog veel meer te zien en te doen. Handelaren en zelfkazende boeren vinden elkaar in de handel, compleet met handjeklap. De spreekstalmeester voorziet u van uitgebreid commentaar. En verder kunt u maar liefst 100 soorten kaas proeven. De kinderen vermaken zich in op de kinderboerderij.

De complete kalender vindt u op boerenmarktstad.nl

Historische kaasmarkt

De laatste kaasmarkt van het seizoen is op zaterdag 19 augustus. Dan staat de Historische Kaasmarkt op het programma met tal van aanvullende festiviteiten. 

Afbeelding: Ingekleurde prentbriefkaart van de kaasmarkt, 1956 


Delen:

Houd mij op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!