Graskaasdag 1 juni 2019

graskaasdag 2019

De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Op deze feestelijke dag worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Een hele belevenis! En de hele stad viert mee.

lees meer

Opbrengst graskaasveiling naar goede doelen

Elk jaar gaat de opbrengst van de graskaasveiling naar goede doelen. Naast de beroemde grote graskaas van minstens 125 kg, wordt ook een kleinere kaas geveild. Stichting Leergeld Groene Hart en Het Prinses Máxima Centrum zijn dit jaar geselecteerd om hun deel van de opbrengst van de grote kaas te ontvangen.

lees meer

Kaasmarkt in Woerden

Traditionele kaasmarkt in Woerden, dit jaar elke zaterdag tot 25 augustus

Iedere zaterdag tot en met 31 augustus is er van 11.00 - 13.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt op het Kerkplein in Stadshart Woerden.

Natuurlijk kunt u hier uw heerlijke stuk (boeren)kaas kopen, maar er is nog veel meer te zien en te doen. Handelaren en zelfkazende boeren vinden elkaar in de handel, compleet met handjeklap. De spreekstalmeester voorziet u van uitgebreid commentaar. En verder kunt u maar liefst 100 soorten kaas proeven. De kinderen vermaken zich in op de kinderboerderij.

De complete kalender vindt u op boerenmarktstad.nl

Historische kaasmarkt

De laatste kaasmarkt van het seizoen is op zaterdag 31 augustus. Dan staat de Historische Kaasmarkt op het programma met tal van aanvullende festiviteiten. 

Afbeelding: Ingekleurde prentbriefkaart van de kaasmarkt, 1956 


Delen:

Houd mij op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!