Graskaasdag 2 juni 2018

graskaasdag 2018

De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Op deze feestelijke dag worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Een hele belevenis! En de hele stad viert mee.

lees meer

Opbrengst graskaasveiling naar drie goede doelen

Elk jaar gaat de opbrengst van de graskaasveiling naar goede doelen. Naast de beroemde grote graskaas van minstens 125 kg, wordt ook een kleinere kaas geveild. Stichting De Meerpaal en World Servants zijn dit jaar geselecteerd om hun deel van de opbrengst van de grote kaas te ontvangen. De opbrengst van de kleinere versie gaat naar Het Klooster.

lees meer

Treur kaas winnaar graskaas 2017

De firma Treur Kaas werd in 2017 eigenaar van de zo'n 150 kilo wegende graskaas. De kaas zal met toewijding worden bewaard en verzorgd in het nieuwe pakhuis. Daan Treur vertelt...

lees meer

Kaasmarkt in Woerden

Traditionele kaasmarkt in Woerden, dit jaar elke zaterdag tot 25 augustus

Iedere zaterdag tot 25 augustus is er van 9.00 - 17.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt op het Kerkplein in Stadshart Woerden.

lees meer

Opbrengst graskaasveiling 2017 naar drie goede doelen

Zal de opbrengst van de veiling net zo indrukwekkend zijn als vorig jaar? Dat zou mooi zijn voor de drie goede doelen die dit jaar zijn geselecteerd: de opbrengst van de grote graskaas wordt verdeeld onder stichting World Servants en Het Kaaspakhuis dat op 20 mei in Woerden geopend werd. De opbrengst van de eerste graskaas komt ten goede aan de expositie Kaas in kunst van Stadsmuseum Woerden.

World Servants breidt project in Zambia uit

De christelijke stichting World servants bouwde in 2015 een basisschool voor 200 kinderen in het Zambiaanse dorpje Kavinka. Nu is het tijd voor uitbreiding, het bouwen van woningen voor leraren zal beter opgeleide leraren aantrekken, waardoor de kwaliteit van het onderwijs omhoog gaat. Deze zomer gaan de jongeren van World servants aan de slag om de woningen en latrines te bouwen. De jongeren betalen hun eigen reis en werven geld om dit project mogelijk te maken. Hopelijk kan de Graskaasdag hier een mooie bijdrage aan leveren. 

Professionele documentaire voor het gloednieuwe Kaaspakhuis

Dat Woerden en kaas onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden zal eens te meer duidelijk worden in Het Kaaspakhuis. De plek aan de Emmakade waar bezoekers ervaren wat het kaasmaken inhoudt en hoe Woerden zich al decennialang als kaasstad manifesteert.

De initatiefnemers werven fondsen om een professionele documentaire te maken over Woerden als kaasstad. Met het deel van de opbrengst van de veiling van de grote graskaas kunnen zij ervoor zorgen dat dit een onafhankelijke objectieve documentaire wordt, waar belangen van grote partijen geen rol spelen.

Stadsmuseum Woerden exposeert kaas

De opbrengst van de eerste graskaas komt ten goede aan het mogelijk maken van de expositie Kaas in kunst van Stadsmuseum Woerden. Meer informatie over deze expositie leest u in het volgende artikel: Kaas in de kunst

 

 

 

 

 


Delen:

Houd mij op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!