Graskaasdag 2 juni 2018

graskaasdag 2018

De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Op deze feestelijke dag worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Een hele belevenis! En de hele stad viert mee.

lees meer

Treur kaas winnaar graskaas 2017

De firma Treur Kaas werd in 2017 eigenaar van de zo'n 150 kilo wegende graskaas. De kaas zal met toewijding worden bewaard en verzorgd in het nieuwe pakhuis. Daan Treur vertelt...

lees meer

Kaasmarkt in Woerden

Traditionele kaasmarkt in Woerden, dit jaar elke zaterdag tot 25 augustus

Iedere zaterdag tot 25 augustus is er van 9.00 - 17.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt op het Kerkplein in Stadshart Woerden.

lees meer

Opbrengst graskaasveiling naar drie goede doelen

Elk jaar gaat de opbrengst van de graskaasveiling naar goede doelen. Naast de beroemde grote graskaas van minstens 125 kg, wordt ook een kleinere kaas geveild. Stichting De Meerpaal en World Servants zijn dit jaar geselecteerd om hun deel van de opbrengst van de grote kaas te ontvangen. De opbrengst van de kleinere versie gaat naar Het Klooster.

Stichting de Meerpaal: Mensen een veilige plek geven in onze maatschappij

Sinds 1981 biedt Stichting de Meerpaal begeleiding, ondersteuning en onderdak aan mensen met wie het tijdelijk minder goed gaat. Ongeacht ras, huidskleur of godsdienst willen zij hen die even geen dak boven hun hoofd of thuis hebben, helpen hun weg terug te vinden naar een veilig plekje in onze maatschappij. Hiervoor zijn er drie verschillende locaties met verschillende formules opgericht. Met zo’n twaalf beschikbare bedden op deze drie verschillende locaties zit de opvang eigenlijk permanent vol en zijn de beheerders op zoek naar faciliteiten voor nog minstens tien bedden. Voor de opvang wordt samengewerkt met het Leger des Heils.

Een nieuw initiatief van de stichting is dat zij mensen willen helpen om weer in het arbeidsproces terug te keren. Daarom hopen de medewerkers aan het eind van het jaar een kleine koffiebranderij te openen, waarbij jongeren en ouderen leren om in een arbeidsritme te werken, en hen vakmanschap bij te brengen in bijvoorbeeld inkoop, sorteren, koffiebranden, verpakken, verkoop en administratie. Ook een werkplaats voor het repareren van fietsen staat in de steigers. Dit initiatief is ontstaan omdat de stichting ziet dat de jongeren vaak geen aansluiting vinden bij al bestaande initiatieven.

De Meerpaal werkt nauw samen met Het Inloophuis. Samen zijn deze twee organisaties in Woerden een veilige haven geworden voor veel mensen die even tussen wal en schip geraakt zijn. Een bijdrage van het resultaat van de graskaasveiling zal een opsteker zijn voor bovengenoemde initiatieven. 

Meer informatie.

World Servants: Woerdense jongeren helpen cacaoboeren in Ecuador

De christelijke organisatie World Servants zet zich in om gemeenschappen uit ontwikkelingslanden te helpen een stap verder te komen, door het uitvoeren van een concreet bouwproject. Op die manier kunnen de mensen zich verder ontwikkelen. Daartoe gaan jongeren naar ontwikkelingslanden om bijvoorbeeld scholen en latrines te bouwen. Dit jaar gaat een aantal Woerdense jongeren onder meer naar Ecuador om een cacaocentrum te bouwen voor 25 boeren. Door de komst van dit cacaocentrum zullen de boeren meer samen gaan werken en zal de kwaliteit en de prijs van de cacao stijgen.

Meer informatie.

Het Klooster: Muziekinstrumenten voor de basisscholen in Woerden 

Het Klooster verzorgt op steeds meer Woerdense basisscholen muzieklessen. Zo komen echt alle kinderen in aanraking met muziek. In de bovenbouw krijgen zij de gelegenheid om tijdens workshops kennis te maken met verschillende snaar-, blaas- en slaginstrumenten. 

Voor de kinderen biedt dit een unieke ervaring die hen hun hele leven bijblijft. Een steeds groter aantal kinderen gaat ook in de vrije tijd verder met het leren bespelen van een muziekinstrument.  Volgend schooljaar stijgt het aantal deelnemende basisscholen van 8 naar maar liefst 18. Hiervoor zijn extra muziekinstrumenten nodig, daarom komt de gift van de graskaasdag goed van pas. 

Meer informatie. 


Delen:

Houd mij op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!