Graskaasdag 2 juni 2018

graskaasdag 2018

De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Op deze feestelijke dag worden de eerste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild voor goede doelen. Een hele belevenis! En de hele stad viert mee.

lees meer

Opbrengst graskaasveiling naar drie goede doelen

Elk jaar gaat de opbrengst van de graskaasveiling naar goede doelen. Naast de beroemde grote graskaas van minstens 125 kg, wordt ook een kleinere kaas geveild. Stichting De Meerpaal en World Servants zijn dit jaar geselecteerd om hun deel van de opbrengst van de grote kaas te ontvangen. De opbrengst van de kleinere versie gaat naar Het Klooster.

lees meer

Treur kaas winnaar graskaas 2017

De firma Treur Kaas werd in 2017 eigenaar van de zo'n 150 kilo wegende graskaas. De kaas zal met toewijding worden bewaard en verzorgd in het nieuwe pakhuis. Daan Treur vertelt...

lees meer

Kaasmarkt in Woerden

Traditionele kaasmarkt in Woerden, dit jaar elke zaterdag tot 25 augustus

Iedere zaterdag tot 25 augustus is er van 9.00 - 17.00 uur van alles te beleven op de Woerdense kaasmarkt op het Kerkplein in Stadshart Woerden.

lees meer

Woningen voor leraren in Zambia, mede dankzij opbrengst veiling

De christelijke stichting World servants bouwde in 2015 een basisschool voor 200 kinderen in het Zambiaanse dorpje Kavinka. Afgelopen zomer is dit project verder uitgebreid: de jongeren van World servants bouwden woningen voor leraren, waardoor beter opgeleide leraren zich hier konden vestigen, en de de kwaliteit van het onderwijs omhoog gaat.

Daarnaast zijn er latrines gebouwd. De jongeren betalen hun eigen reis en werven geld om dit project mogelijk te maken. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een deel van de opbrengst van de graskaasveiling in 2017.

Meer informatie over dit project.


Delen:

Houd mij op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!